eur:
395.71
usd:
372.13
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Ki volt a mozik csillaga 2009-ben?

Az amerikai mozitulajdonosok szerint a kétéves szünet után a vásznakon feltűnő Sandra Bullock a 2009-es év csillaga.

A Quigsley kiadóvállalat éves listáján olyan nevek szerepelnek, akik a filmszínházak összesített eredményei szerint a legnagyobb bevételeket produkálták az elmúlt év során. Bullock a Nász-ajánlat (The Proposal) és a Magyarországon még nem vetített The Blind Side című filmjeivel olyan sztárokat előzött meg, mint George Clooney vagy Denzel Washington.

A Nász-ajánlat világszerte 315 millió dolláros bevételt hozott júniusi bemutatója óta, a The Blind Side pedig 193 milliót termelt csak november 20-tól csak az Egyesült Államokban és Kanadában.

Bullock a nyolcadik színésznő, aki az 1932 óta vezetett Quigsley-listán első helyezést ért el. Az összeállítók hangsúlyozzák, hogy a névsor nem pusztán a szereplők filmjeinek bevétele alapján készül: a mozisok egyik fő szempontja, hogy az egyes színészek egyéni varázsukkal mekkora közönséget képesek elbűvölni. Így például a Transformers: A bukottak bosszúja hiába hozott több mint 400 milliós bevételt, nincsenek benne karakterek, az egész filmet csak "a játékszerek" adják el.

Legutóbb nő 1999-ben foglalta el a Quigsley-lista első helyét Julia Roberts személyében, de hiába fergeteges 2009-es visszatérése a Kettős játékkal (Duplicity), idén nem került bele a legjobb tízbe.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×