Belgrádi vendéglősök hagyományos étrenddel küzdenek a H1N1 ellen

InfoRádió / MTI
2009. december 22. 07:06
Az új vírus ellen a belgrádi vendéglősök a hagyományos szerb konyhával veszik föl a küzdelmet, azaz sok fokhagymás és savanyú káposztás ételt kínálnak.

Az új étlap szerint maradnak a rostonsült húsok, de melléjük sopszka vagy savanyú káposztasalátát kínálnak sok fokhagymával.

A menühöz természetesen egy pohárka házi birs- vagy körtepálinka, netán törkölypárlat jár. Mindez feleannyiba kerül (alig több mint 1000 forintnyi dinár), mint az új vírus oltóanyaga - írta a belgrádi Blic.

A régi belgrádi vendéglők szinte valamennyien visszatértek a hagyományos fokhagymához és savanyú káposztához, mellé pedig házi pálinkát adnak. Ezek kombinációja a legjobb védekező szer a H1N1 vírus ellen - legalábbis Drago Dobrilovics, a legöregebb belgrádi kávéház, a Znak Pitanja tulajdonosa szerint.