Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Előkerült a tinédzser, aki körbehajózná a földet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Holland Antillákhoz tartozó szigeten találták meg azt a 14 éves lányt, aki a fejébe vette, hogy egyedül körbevitorlázza a Földet, egy bíróság azonban megtiltotta, hogy jövő nyárig elhagyja hazáját.

Csütörtökön eltűnt hollandiai otthonából, vasárnap pedig Szent Martin szigetén találták meg Laura Dekkert. A 14 éves lány azzal vált híressé, hogy nem sikerült körbevitorláznia a Földet - legalábbis eddig, mivel egy utrechti bíróság úgy döntött, nem engedi útra kelni, és a helyi jóléti szolgálatokra bízta a felügyeletét.

A hírek szerint a kislány eltűnése előtt hagyott egy levelet apjának, aki ugyancsak megszállott vitorlázó, a férfi azonban nem volt hajlandó elárulni, mit írt neki Laura, akinek a bíróság októberi döntésében azt is előírta, hogy jövő júliusig nem hagyhatja el Hollandiát, csak a felügyeletére kijelölt szervezetek illetékeseinek beleegyezésével.

A lány eltűnésével és megkerülésével kapcsolatban az utrechti rendőrség szóvivője is nyilatkozott. Mint mondta, Laura nem Guppy nevű hajóján lépett le az országból, az továbbra is megszokott helyén horgonyoz. Azt is megjegyezte, hogy az esetet nem kezelik bűnügyként.

Nem véletlen, hogy a holland lány siet(ne) körülhajózni a Földet: azt szeretné, ha ő lenne a legfiatalabb, akinek ez sikerült, ahhoz pedig még azelőtt kell megtennie a kétéves utat, hogy betöltené a tizenhetet. A jelenlegi rekorder, Mike Perham ugyanis ennyi idős volt, amikor visszaért oda, ahol vízre szállt.

Az sem csoda, hogy Laurának épp a vitorlázás a kedvenc sportja: az anyja is nagyon szeret hajózni, és a lány is egy vitorláson jött a világra. Az elszánt tinédzser tervét egyébként támogatja az apja, anyja szerint azonban még nem áll készen a Föld körüli utazás fizikai és szellemi kihívásainak teljesítésére.