eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Rekordbiztosítás Johnny Hallyday koncertturnéjára

Michael Jackson halálát követően rekordösszegre biztosították Johnny Hallyday koncertsorozatát. A jelenleg Los Angelesben lábadozó 66 éves francia rocksztár betegágyához már megérkeztek Párizsból a turné biztosítójának orvosai, akik napokon belül döntenek arról, hogy a porckorongműtétet követően komplikációktól szenvedő világhírű énekes visszatérhet-e a színpadra.

Hallyday százmillió eladott lemezzel a háta mögött két éve jelentette be, hogy visszavonul a koncertezéstől. Búcsú-koncertsorozatából, amely a korára való tekintettel a Tour 66 elnevezést viseli, még 24 koncert hátra van. Legközelebb január 8-án az észak-franciaországi Amiens-ben kellene színpadra lépnie, de a francia sajtó találgatásai szerint a visszatérés egyre kevésbé tűnik valószínűnek.

A Le Figaro című napilap szerint Jean-Claude Camus, a sztár producere a média közreműködésével azért próbálja a komplikációk felelősségét a műtétet elvégző francia idegsebészre, Stéphane Delajoux-ra hárítani, mert amennyiben a biztosító orvosai is ezt a felvetést igazolják, a koncertek lemondása esetén a producer visszakapja befektetett pénzét a biztosítótól. Ha viszont az derül ki, hogy Johnny Hallyday az idegsebész tanácsa ellenére szállt repülőre négy nappal a műtét után, a biztosító nem fogja megtéríteni a kiseső bevételeket.

A lap szerint a kulisszák mögött pontosan megismétlődik az, ami Michael Jackson halálakor történt: mindenki pénzről beszél. A tét több millió euró. Johnny Hallyday lemezeinek kiadója, a Warner egyben a koncertturnét szervező produkciós iroda tulajdonosa is. Képviselői napok óta üléseznek a pénzügyi szakembereket és ügyvédeket magukba foglaló válságstábokkal, miután szinte biztosak abban, hogy a héten le kell mondani a sztár jövő évi fellépéseit.

Jean-Claude Camus tavaly nyáron büszkén nyilatkozta, hogy Johnny Hallyday 20 millió eurós összköltségű búcsúkoncertturnéja többe kerül, mint amennyibe Michael Jackson londoni sorozata került volna.

A szervezők összesen 1,2 millió jegyet adtak el 55 és 120 euró közötti áron, de a 2010. februári párizsi koncertekre 400 euróba kerültek a legdrágább helyek. Ehhez jött volna még a Stade de France-beli fellépés televíziós közvetítésének költsége, a pólókból, tollakból és egyéb Hallyday-emléktárgyakból, valamint a koncertfelvétel alapján készült 450 ezer CD és DVD eladásából befolyó összegek. A Le Figaro becslése szerint a Warner legalább 100 millió eurós bevétellel számolt a Tour 66-ból. Ezt az összeget a producer nem kívánta kommentálni a lapnak.

A Le Figaro szerint elsőként a turnéra szerződtetett zenészeket, közülük a világ legjobbjainak tekintett tíz amerikait kell majd kifizetni, aztán a lefoglalt szállodákat, koncerttermeket és -szervezőket, valamint a 70 bérelt kamion tulajdonosát kell majd kártalanítani.

A szervezők azt remélik, hogy Michael Jackson rajongóihoz hasonlóan Johnny Hallyday híveinek egy része is megtartja emlékbe a már megvásárolt jegyét. A többieknek viszont vissza kell téríteni annak árát. És feltehetően a francia világsztár Los Angelesből is követelni fogja gázsiját.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×