eur:
393.06
usd:
366.87
bux:
66548.58
2024. április 25. csütörtök Márk

Huszonöt nap börtön, mert nem volt póráz a kutyán

Négy évig tartó pereskedés "eredményeként" 25 napra rács mögé került Izraelben egy férfi, akit eredetileg csak egy kisebb összegű pénzbírsággal sújtottak, amiért szabadjára engedte kutyáját az utcán Jeruzsálemben.

Míg az illetőn csak egy 540 euró összegű pénzbüntetést próbáltak behajtani, fogvatartása most átszámítva 1100 eurójába kerül az adófizetőknek - mutatott rá az esetről beszámoló Háárec izraeli lap.

Az Izraelben ismert dokumentumfilmes póráz nélkül sétáltatta keverék ölebét az Emek Refaim nevű jeruzsálemi bevásárló- és étteremutcában, amikor egy közterület-felügyelő megbírságolta. Miután a gazdi nem volt hajlandó fizetni, a hatóság embere 180 eurónak megfelelő pénzbüntetéssel sújtotta hivatalos személlyel való szembeszegülés miatt.

Az ügy bíróság elé került, a többszöri fellebbezés nyomán a büntetés végül kamatostul 810 eurónak megfelelő összegre, illetve 25 nap elzárásra emelkedett.

Bár a bíróság végül beérte volna 540 eurónyi büntetéssel, a szabálysértő kutyatulajdonos hajthatatlan maradt. A huzavonát megelégelve a rendőrség a minap beidézte és választás elé állította: vagy azonnal kifizeti a büntetést, vagy kattan csuklóján a bilincs. A kutyatulajdonos még ekkor sem volt hajlandó fizetni.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×