eur:
395.75
usd:
372
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ami New Yorkban 2,17 dollár, az Észak-Karolinában csak 1,1

New York és San Franciso az Egyesült Államok két legdrágább városa - derült ki a Forbes gazdasági magazin összesítéséből.

Az említett két metropoliszban a legdrágább a megélhetés, mivel itt az árak jócskán, néha kétszeresen meghaladják a nemzeti átlagot - mutatott rá a magazin.

"Már nem meglepetés, hogy az élelmiszerárak, az üzemanyag vagy más vásárlás New Yorkban kicsivel több mint kétszeresébe kerül, mint az ország más részein" - olvasható a rangsorolásban.

A megélhetés költségeit mutató skála középértékként 100-as pontértéket Orlando és Milwaukee érdemelte ki, ehhez képest New York 214,7 ponttal bizonyult a legdrágább városnak.

A keleti parti nagyvárost Kalifornia három legnagyobb városa követi, San Francisco 162,9 ponttal a második, míg a harmadik és a negyedik helyen San José, illetve Los Angeles áll, 153,1 és 140,7 ponttal. Washington 138,5 ponttal az ötödik, Boston 130,6 ponttal a hatodik, Philadelphia 123,7 ponttal a hetedik. A legdrágább városok között szerepel még Seattle (121,7 pont), valamint Baltimore (120,9 pont).

A vizsgált 40 nagyváros közül Indianapolisban a legolcsóbb az élet, de az indianai város mellett a texasi Houstonban, a Tennessee-beli Nashville-ben és Memphisben, illetve a Missouri állambeli St. Louisban is kedvező áron lehet élni.

Olyan metropoliszok, mint Detroit, Las Vegas vagy éppen Miami valamivel a középérték felett (103,8-106,5 pont között) de az élmezőnytől lemaradva kaptak besorolást.

A ranglista elkészítésekor a Forbes az élelmiszerárakat, a lakásárakat, a gáz- és villanyárakat, a közlekedési költségeket, az egészségügyi szolgáltatások árát, valamint a tágabb értelemben vett szolgáltatások árát vette figyelembe.

Egy tubus fogkrém ára New Yorkban átlag 4,51 dollárba kerül, Indianapolisban mindössze 1,6 dollárba, Milwaukee-ban pedig 2,69 dollárba. A Forbes szerint New York lakóinak egy kétliteres kóla 2,17 dollárba fáj, az észak-karolinai Charlotte-ban élőknek viszont csak 1,1 dollárba kerül.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×