eur:
393.8
usd:
368.33
bux:
66390.26
2024. április 24. szerda György

Gorbacsov visszakapja a Reagantől kapott limuzinját

Különleges születésnapi ajándékot kap Mihail Gorbacsov volt szovjet államfő: visszakapja azt a limuzint, amelyet húsz évvel korábban Ronald Reagan akkori amerikai elnöktől kapott ajándékba.

Mivel Gorbacsov akkor az ajándékot államfőként nem tarthatta meg, a Pontiac márkájú autót a Moszkvics-művek múzeumának ajándékozta tovább.

Mihail Szlipencsuk, a múzeum igazgatója ilyen sok idő elteltével ezzel a limuzinnal szeretné megajándékozni a Nobel-békedíjas egykori vezetőt márciusi 79. születésnapja alkalmából.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Nem csökkenti a gázárat a kormány az átlagfogyasztás felett - Elárulta a hátteret Lantos Csaba

Nem csökkenti a gázárat a kormány az átlagfogyasztás felett - Elárulta a hátteret Lantos Csaba

A korábbi 23%-ról 10% alá csökkent azon magyar háztartások aránya, akik gázszámláján megjelenik a 7,5-szeres gázár az átlagfogyasztás felett, és 13%-ról 3,6%-ra csökkent az eladott gázvolumenen belül a 7,5-szeres gázár aránya, amely eredmények "az ország szempontjából jók", és "ez az, amit el akartunk érni" – jelentette ki Lantos Csaba a 24.hu podcast műsorában. Az energiaügyi miniszter szerint részben emiatt, részben egyéb okok miatt "most nincs napirenden", hogy csökkentsék a 7,5-szeres gázárat, igaz nem állítja, hogy ez soha nem fog bekövetkezni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×