eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Fia halálhírét jelentette a posta: perel az anya

Beperelte az amerikai postát egy anya, aki Irakban katonáskodó fiának küldött levelét tévedésből ráütött "elhunyt" pecséttel kapta vissza - jelentette a TelegraphNews online portál.

A Minnesota állambeli Duluth-ban élő Joan Najbar még 2006-ban írta a szóban forgó levelet fiának, aki akkor 22 hónapos szolgálatot teljesített Irakban. Két héttel később a boríték visszaérkezett a feladónak, rajta piros "elhunyt" pecséttel.

A kétségbeesett anya a hadseregtől sem kapott hírt a fiáról abban az időben, végül a vöröskereszttől tudta meg, hogy a katona életben van.

Amikor felvilágosítást kért a postától, csak azt a választ kapta, hogy "semmi sem utal hibára". Miután a posta azóta sem, vagyis már három éve nem ad kielégítő magyarázatot arra, hogyan és miért került az "elhunyt" jelzés a borítékra, az asszony a helyi bíróságon érzelmi sokk és anyagi károkozás címén kártérítési pert indított.

Keresete szerint az álhír okozta sokkból csak költséges pszichológiai kezelés révén tudott magához térni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×