eur:
395.48
usd:
366.78
bux:
65434.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A robothörcsög az új karácsonyi őrület Amerikában

Bár még a szakértőknek is fura, bizony egy 10 dolláros robothörcsög jelenti az ajándékszenzációt a tíz év alatti gyerekek számára az Egyesült Államokban.

A hörcsög már szeptemberben a boltokba került, a zsúfolt polcok láttán azonban sok szülő elhalasztotta a vásárlást, mondván, hogy majd karácsonyra megkapják a kicsik a fura állatot. A robothörcsögnek azonban időközben igencsak megemelkedett az ázsiója, gyorsabban elkapkodták, mint a H1N1 oltóanyagot - jegyezte meg az egyik anya.

A Zhu Zhu Pets robothörcsöge nem akármilyen elődök nyomdokaiba lép a karácsonyi slágerajándékok listáján, korábban a Szezám utcából ismert Elmo csiklandós figurája volt hasonlóan keresett, mint a hörcsög, amelyért az interneten most már akár 40 dollárt is megadnak.

A játékhoz való "létfontosságú" tartozékokat - például a hörcsögautót és a házat - külön lehet megvásárolni.

A robothörcsög sikere sok tekintetben érthetetlen a szakértők számára. Zajos, körbe-körbe autózik, de nem mindig úgy működik, ahogy kellene. Sok mindenre nem lehet használni - írták le a játékot. "Õszintén szólva nem igazán értem. De erre nincs is szükség ahhoz, hogy egy játék ilyen sikeres legyen" - mondta Gerrick Johnson piacelemző.

A játékokat azonban sok dolog teszi kelendővé, vicces kiegészítők, ijesztő jellegük, vagy éppen az, hogy nehezen beszerezhetők - tette hozzá a szakember. A gazdaságilag nehéz időkben egy nagy előnye is van a robothörcsögnek, mégpedig az, hogy olcsó - magyarázta Johnson.

A Zhu Zhu Pets mindösszesen 46 alkalmazottal dolgozik, 16-an az Egyesült Államokban, 30-an pedig Kínában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×