eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Még két év, és távozik a tévézés legbefolyásosabbja

Két éven belül lekerül a képernyőről az amerikai televíziózás történetének legsikeresebb beszélgetős műsora, az Oprah show. A névadó-műsorvezető Oprah Winfrey azonban nem vonul vissza: saját tévécsatornát indít.

Huszonöt év után, 2011-ben megszűnik a beszélgetős műfajt átértelmező tévéműsor, az Oprah show - jelentette be az azt készítő gyártó cég szóvivője. A show életre hívója és vezetője, Oprah Winfrey egyelőre nem árulta el, miért döntött így, de a péntek esti epizódban állítólag elmondja az indokait.

Az 1986 óta futó Oprah show ogalom az amerikai televíziózásban; az adásokat manapság átlagosan hétmillióan nézik, és bár ez csupán a tíz évvel ezelőtti nézőszám fele, a műsor még mindig a legmagasabbra értékelt talk show az Egyesült Államokban.

A töretlen siker hihetetlen vagyont és befolyást hozott Oprah Winfrey-nek: ő a leggazdagabb fekete bőrű nő a világon, és nyílt támogatásával sokak szerint nagyban hozzájárult Barack Obama elnökké választásához.

A műsorvezető és üzletasszony Oprah Winfrey valóságos médiabirodalmat épített ki: vannak magazinjai, rádióműsora, 2011-ben - talk show-ja megszűnésének idején - pedig elindul saját tévécsatornája, az OWN.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×