Még két év, és távozik a tévézés legbefolyásosabbja

Infostart
2009. november 20. 11:20
Két éven belül lekerül a képernyőről az amerikai televíziózás történetének legsikeresebb beszélgetős műsora, az Oprah show. A névadó-műsorvezető Oprah Winfrey azonban nem vonul vissza: saját tévécsatornát indít.

Huszonöt év után, 2011-ben megszűnik a beszélgetős műfajt átértelmező tévéműsor, az Oprah show - jelentette be az azt készítő gyártó cég szóvivője. A show életre hívója és vezetője, Oprah Winfrey egyelőre nem árulta el, miért döntött így, de a péntek esti epizódban állítólag elmondja az indokait.

Az 1986 óta futó Oprah show ogalom az amerikai televíziózásban; az adásokat manapság átlagosan hétmillióan nézik, és bár ez csupán a tíz évvel ezelőtti nézőszám fele, a műsor még mindig a legmagasabbra értékelt talk show az Egyesült Államokban.

A töretlen siker hihetetlen vagyont és befolyást hozott Oprah Winfrey-nek: ő a leggazdagabb fekete bőrű nő a világon, és nyílt támogatásával sokak szerint nagyban hozzájárult Barack Obama elnökké választásához.

A műsorvezető és üzletasszony Oprah Winfrey valóságos médiabirodalmat épített ki: vannak magazinjai, rádióműsora, 2011-ben - talk show-ja megszűnésének idején - pedig elindul saját tévécsatornája, az OWN.