Tűz volt éjszaka egy fővárosi panelházban, meghalt egy nő - képek

InfoRádió / MTI
2009. november 3. 06:15
Meghalt egy idős nő abban a tűzben, amely Budapesten, a XI. kerületi Fehérvári út egyik tízemeletes panelépületében ütött ki hétfő este - mondta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.

A tűz a 217. szám alatti épület egyik kilencedik emeleti lakásában ütött ki, ahonnan a tűzoltók kimenekítettek egy idős nőt, aki azonban feltehetően a füstmérgezés miatt életét vesztette.

A lakás teljes terjedelmében kiégett, 134 tűzoltó dolgozott az oltáson. A tűz az egyik tizedik emeleti lakásban is kárt tett, ott az ablakok törtek be, de a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a tüzet.

A lakásból méteres lángok csaptak ki, a felette lévő szinten lévő lakás ablakkerete megégett, sőt, még a folyosón a szemközti lakás ajtaja is megrongálódott.

A polgári védelem a közeli iskolában alakított ki átmeneti befogadóhelyet, valamint a helyszínen fűtött autóbuszban várhatták meg a lakók, míg visszamehettek otthonukba. Az épületet statikus vizsgálja.

Molnár Péter azt is elmondta, hogy a nő lakása - még a fürdőszoba is - tele volt rongyokkal, gyúlékony anyagokkal, ezek lobbantak be.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Molnár Péter
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást