Kétéves rongálónál jártak a rendőrök

Infostart
2009. október 17. 08:00
Meghallgatták a rendőrök egy kétéves kislány szüleit, amiért a gyerek egy bottal rávágott a szomszéd autójára. A hatóság emberei, bár le nem tartóztathatták a kicsit, az adatait bejegyezték a rendőrségi adatbázisba.

Vitázó szomszédokhoz vonultak ki a rendőrök egy nagy-britanniai városkában: az egyik család tagjai azt állították, hogy a mellettük lakók kétéves kislánya egy bottal rácsapott az autójukra.

"Az egyik utcában néhány család nem jön ki egymással, az egyik gyerek pedig csinált valamit egy másik família autójával. Mielőtt a vita elfajulhatott volna, kihívták a rendőröket, akik megfelelő tanácsokkal látták el őket" - mondta a wiltshire-i rendőrség egyik munkatársa.

A kétéves kislányt nem tartóztatták le a rendőrök, még DNS-mintát sem vettek tőle, mivel ezt ilyen fiatalok esetében nem engedi a törvény, az adatait azonban felvették és bevezették a kapitányság adatbázisába.

A történtek azért kerültek nyilvánosságra, mert az információszabadságról szóló törvény kötelezi a rendőrséget, hogy közölje, hány tíz év alatti gyereket vettek nyilvántartásba 2007 és 2009 között. Korábban a sajtó arról számolt be, hogy a brit kriminalisztika történetének legfiatalabb gyanúsítottjait kérdezte ki a skót rendőrség.