1000 korbácsütés és 5 év börtön a szexuális életével kérkedő arab férfinak

InfoRádió / MTI
2009. október 7. 18:19
Ezer korbácsütésre és öt év szabadságvesztésre ítélte egy szaúd-arábiai bíróság azt a férfit, aki egy televíziós adásban csábítási technikáiról és szexuális szokásairól mesélt - büntetése teljesítése után további három éven át nem hagyhatja el hazáját.

A négygyerekes elvált apa júliusban vörös díszítésű szerelmi fészkében fogadta az LBC arab televízió stábját: a riportban elmesélte többek között első, tizennégy éves korában történt szexuális élményét, amely egy szomszéd nővel esett meg.

Az "illegális szexuális cselekedetek nyilvános kifejtéséért" kiszabott korbácsütéseket - hogy ne okozzanak halált - nem egyszerre, hanem kisebb részletekben fogja megkapni.

Miután a Mázen Abdul-Dzsavádról, a szaúdi légitársaság 32 éves alkalmazottjáról szóló riportot leközölte a tévétársaság, a büntetőbírósághoz közel kétszáz panasz érkezett felháborodott nézőktől, akik mind a kérkedő férfi büntetését követelték. Egyesek az "arab Don Juan" kivégzését is helyeselték volna.

A per megfigyelői szerint az iszlám bíróság elöljárói a vádlott három barátját is elítélte, akik szintén feltűntek a tévéműsorban: az ő büntetésük két év börtön és háromszáz korbácsütés. Az LBC egyik dolgozója kéthónapos börtönbüntetést kapott, de mivel ezt előzetesben már letöltötte, szabadon távozhatott az ítélet kihirdetése után.

Szaúd-Arábia iszlám királyságban szigorúan büntetik a házasságon kívüli szexuális aktusokat. A vallási rendőrség fokozottan ügyel arra, hogy azok a férfiak és nők, akik nem élnek házasságban, semmiféle kapcsolatba ne léphessenek egymással. A nőknek az utcán fejkendőt és csadort kell viselniük testük eltakarása céljából.