Ingyen taxizhatnak a részegek

Infostart
2009. október 6. 09:40
Nagy-Britannia keleti részének egyik városkájában elhatározták a rendőrök, hogy hétvégenként az ittas embereket taxin vitetik haza, méghozzá az adófizetők pénzén. Mindezzel azt akarják elérni, hogy csökkenjen az utcai erőszak.

A Norfolkban lévő Watton városában jó dolguk lehet a jövőben azoknak, akik hétvégenként túl sokat öntenek le a torkukon. A rendőrség ugyanis azt tervezi, hogy az utcai rendbontás elkerülése érdekében ezeket az embereket taxin viteti haza, ezt pedig egy erre elkülönített keretből finanszírozza.

A helyi városvezetés 350 fontot különített el erre a célra, a tervek szerint ebből három hónapig kell gazdálkodniuk a hatóságoknak. Előzetes becslések szerint minden egyes hétvégi estén átlagosan három fuvarral kell számolniuk a belvárosból valamelyik külvárosi részbe, amely nem nagy távolság, hiszen az egész településen 6 500 ember él.

Tapasztalataik szerint az ittas emberek maguktól nem ülnek taxiba, hanem gyalog próbálnak hazajutni, útjuk során azonban gyakran keverednek valamilyen incidensbe. Vagy ők okoznak balesetet, vagy támadás áldozatai lesznek.

Mindez megelőzhető azzal, ha a részegek nem csellengnek az utcán. Így látja ezt a város polgármestere is, aki támogatja az elképzelést. Szavai szerint a cél az, hogy csökkenjen a balesetek, illetve a bűncselekmények száma a városban.