A fogyásban is segíthet a Twitter

Infostart
2009. október 6. 10:40
Egyre többen fogynak a Twitter és egy táplálkozási szakértő segítségével. A módszer egyszerű: a felhasználók leírják, mit ettek, a rendszer pedig megadja, hogy az elfogyasztott étel hány kalóriának felel meg, így tervezhető az étrend. Több híresség is használja az oldalt, köztük a brit színész, Stephen Fry is.

Internetes táplálkozási naplót vezethet bárki, aki regisztrál a Tweet What You Eat oldalra, így könnyen nyomon követheti a szervezetébe került kalóriamennyiséget. A módszert olyan hírességek is használják, mint a brit színész-komikus, Stephen Fry vagy az Angolkák című sorozat sztárja, Matt Lucas. Előbbi az utóbbi évben 38 kilogrammot fogyott, utóbbi pedig azt állítja, 3,2 kilogrammtól szabadult meg két hét alatt ezzel a módszerrel.

A Twitter-alkalmazás akkor is segít, ha nem tudjuk, hány kalóriát tartalmaz az elfogyasztott fogás: ha egy felhasználó korábban már megadta a hiányzó értéket, a program kitölti az üresen hagyott rubrikát.

Az ételek adatait a felhasználók a saját Twitter-oldalukról és a TweetWhatYouEat kezdőlapjáról is feltölthetik, ahogyan azt is folyamatosan lejegyezhetik, hogyan alakul súlyuk, sikerül-e leadniuk a felesleges kilókból.

Ebben a készítők szerint az is a felhasználók segítségére van, hogy eredményeiket, sikerélményüket megoszthatják ismerőseikkel. "Írtak már olyanok, akik 9, 18 vagy a legdöbbenetesebb esetben 32 kilogrammot fogytak a TweetWhatYouEat-et használva, és egy táplálkozásszakértővel együtt dolgozva" - mondta az ötletgazda Alex Ressi.