Életfogytiglani börtön - tetoválásért

Infostart
2009. október 2. 10:40
Életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat az a kaliforniai férfi, aki tetoválta hétéves fiát. A vád ellene: súlyos testi sértés.

Enrique Gonzalez egy mancsot tetovált hétéves fia csípőjére; a 26 éves fresnói férfi a Bulldogok nevű helyi banda tagja - ennek a szimbóluma a mancs.

Most az egyik helyi bírónak kell döntenie arról, hogy vádat emel-e Gonzalez ellen súlyos testi sértés miatt. Ha így lesz, akkor a férfit akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik.

Az ügyben eljáró rendőrségi nyomozók szerint az apa fogta le a gyereket, míg egy bandatársa felvarrta a tetoválást. Az előzetes bírósági meghallgatáson viszont az apa és a tetováló művész ügyvédjei azzal érveltek, hogy a gyerek könyörgött a tetkóért, és a férfi végül megadta magát.

"Ostoba dolog volt, nem vitás" - ismerte el Gonzalez védőügyvédje, aki szerint a férfi vállalja a felelősséget a rossz döntésért - az azonban semmiképpen nem minősül súlyos testi sértésnek, főleg nem olyasminek, amiért az egész életét rács mögött kellene töltenie.