Michael Jackson szerint Hitler zseniális showman volt

Infostart
2009. szeptember 25. 20:00
Zseninek nevezte Adolf Hitlert egy beszélgetésében Michael Jackson. Az 50 évesen, júniusban elhunyt énekes úgy vélte: ha találkozhatott volna a náci vezérrel, meg tudta volna változtatni a gondolkodását.

Újabb részletek kerültek nyilvánosságra azokból az 1999 és 2001 között lezajlott beszélgetésekből, amelyeket Michael Jacksonnal rögzített barátja, Shmuley Boteach rabbi. A The Sun című brit bulvárlap ezúttal azt közölte: az énekes szerint Adolf Hitler, a náci birodalom vezetője zseni volt.

"Hitler zseniális szónok volt; ahhoz, hogy annyi embert megváltoztasson és gyűlöletet szítson bennük, valódi showmannek kellett lennie, és az is volt" - mondta a popkirály a rabbinak.

"Azt hiszed, ha eltölthettél volna egy órát Hitlerrel, meg tudtad volna érinteni?" - kérdezte erre Shmuley Boteach az énekestől, amire az úgy válaszolt: "Abszolúte. Tudom, hogy képes lettem volna rá."

Jackson erősködött, hogy senki sem lehet a velejéig gonosz. "Az ilyen embereknek segíteni kell, kezelni őket, megmutatni nekik, hogy valahol valami elromlott az életükben" - magyarázta.

Shmuley Boteach több mint 30 órányi beszélgetést rögzített az énekessel, amiből könyvet is ír.