eur:
392.49
usd:
365.87
bux:
66795.47
2024. április 25. csütörtök Márk

A merészek a Mount Everest árnyékában ugranak

Elképesztő magasságról, 6154 méterről ugrott ki három ejtőernyős a Himalájában, hogy aztán a világ legmagasabb érkezési pontján landoljon. A két brit és egy indiai férfi élete legnagyobb élményének tartja azt a néhány percet, amíg földet ért.

Tizennyolc évvel ezelőtt ő lett az első, aki átrepült a Mount Everest fölött, most pedig ejtőernyővel a hátán ugrott ki egy gépből a 62 éves Leo Dickinson. A brit dokumentumfilmes és két társa 6154 méter magasból vetették ki magukat a levegőbe a Himalájában, és 5165 méteren értek földet.

"Négy másodperc szabadesés után három percig még lebegtem, aztán már landoltam is" - mondta a férfi, aki az ugrással szeretne bekerülni a Guinness Rekordon Könyvébe. "Nem hallottam még senkiről, aki ilyen magasságban ért volna földet" - tette hozzá.

A 24 éves Ralph Mitchell, akinek nem volt idegen az ugrás élménye, hiszen ejtőernyőzést oktat, szintén elképesztőnek találta a történteket: "sosem csináltam még ilyesmit, egyszerűen lenyűgöző volt."

A harmadik merész ugró, Ramesh Chandra Triphati - aki ugyancsak ejtőernyőzést tanít az indiai légierő kötelékében szolgálóknak - úgy fogalmazott: "izgalmas és üdítő érzés volt ilyen közel lenni az Everesthez. Egy ilyen ugrás egész más kihívások elé állítja az embert, hiszen rendkívül erős a szél és nagy a hideg."

Hiába a tapasztalat, az indiai férfi elismerte, gondjai akadtak a ejtőernyő irányításával. "A szél folyton odébb sodort, megvolt az esély arra, hogy belezuhanunk egy szakadékba vagy a hegygerincnek csapódunk, mégis megéri kihívni a természet erőit" - mondta.

Nepálban tavaly óta lehet a Dickinsonékéhoz hasonló ugrást szervezni a Mount Everest árnyékában.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×