Visszafizeti-e a kaszinó az elbukott pénzt?

Infostart
2009. szeptember 22. 08:40
Egy évtizedig volt az egyik detroiti kaszinó visszatérő vendége Italo Mario Parise, de elege lett a sok buktából: visszaköveteli azt a 673.854 dollárt, amelyet eddig elveszített.

A detroiti sajtóbeszámolók szerint a 61 éves mérnök beperelte azt a kaszinót, ahol egy évtizeden keresztül rendszeresen játszott. A vád: nem akadályozták meg, hogy játsszon, pedig sorozatosan veszített.

A vádat a férfi egy homályos megfogalmazású michigani rendeletre alapozza, amely felsorolja, milyen jogi lépéseket tehetnek a szerencsejátékosok. Azt állítja: annak ellenére nem próbálták megakadályozni a játékban, hogy 1996-ban csődöt jelentett.

Szerinte ugyanis a kaszinó illetékesei tudtak arról, hogy rendszeres játékveszteségei miatt anyagi problémái vannak - vagy legalábbis tudniuk kellett volna erről.

A kaszinó egyik ügyvédje, Deborah Brouwer figyelmeztetett: ha a szerencsejátékosok visszaperelhetnék elveszített pénzüket, akkor megkondíthatnák a lélekharangot a játékbarlangok fölött, hiszen mindegyik nagyon gyorsan csődbe menne.