Több mint 25 nagyvárosban egyszerre mutatják be a Michael Jackson DVD-t

Infostart
2009. szeptember 22. 13:20
A Sony Picture Entertainment bejelentette, hogy több mint 25 nagyvárosban tervezi egy napon bemutatni a Michael Jackson utolsó próbáiról készült felvételeket.

A dokumentumfilm Michael Jackson próbáit örökített meg, a júniusban elhunyt énekes ugyanis londoni koncertsorozatára készült. A tervek szerint a felvételt, amelyen táncol és énekel is Jackson, a mozikban tűzik műsorra világszerte, de csak két hétig lesz látható.

A premier október 27-én lesz Los Angelesben, a Nokia Theatre-ben, illetve még több mint 25 nagyvárosban világszerte, így például Londonban, Berlinben, Johannesburgban, Moszkvában, Párizsban és Szöulban. A bemutatókon egyenes adásban kapcsolják Los Angelest, ahol vörös szőnyegen vonulnak be a hírességek a DVD premierjére.

"Michael Jacksonnak az egész világon hadseregnyi rajongótábora van. Azzal, hogy egyszerre több országban párhuzamosan tartjuk a világpremiert, lehetőséget adunk a közönségnek, hogy együtt ünnepeljék Michael Jackson hihetetlen karrierjét" - mondta Jeff Blake, a Sony Pictures marketingigazgatója.

A tizenháromszoros Grammy-díjas világsztár júliusban kezdte volna maratoni koncertsorozatát a délkelet-londoni Greenwich közelében lévő, húszezer fős befogadóképességű O2 rendezvénycsarnokban. Ez lett volna a nagy visszatérés a több mint egy évtizedes turnészünet után.

A szervezők először tíz koncertet hirdettek meg, a rajongók minden várakozást felülmúló rohama láttán azonban egymás után hosszabbítgatták szeptemberig, majd 2010 februárjának elejéig, aztán február végéig az előadássorozatot, amely végül már ötven fellépésből állt volna.