Hunvald kijátszotta az ügyészséget

InfoRádió / MTI
2009. szeptember 22. 17:35
Hunvald György polgármesteri fizetését nem arra a bankszámlára utalták, amelyet egyéb vagyontárgyak mellett a Központi Nyomozó Főügyészség az elmúlt héten vett zár alá - közölte Sebes Péter, Hunvald György ügyvédje.

Mint mondta: a zárolt számlára a VII. kerületi polgármester egyéb tisztségei, felügyelőbizottsági tagsága utáni fizetése érkezett, polgármesteri fizetését "másképpen" kapta. Arra a kérdésre, hogy hogyan, ügyvédje úgy válaszolt, hogy az információ nem publikus.

A Népszava múlt héten írt arról, hogy a nyomozati bíró a Hunvald Györgyhöz köthető vagyon zár alá vételéről döntött, s az értesülést Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette. Közölte továbbá: a döntés nem jogerős, ellene a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő polgármester védője fellebbezett.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője és Vattamány Zsolt, a párt VII. kerületi frakcióvezetője kedden egy sajtótájékoztatón azt mondták: törvényjavaslatot nyújt be a Fidesz annak érdekében, hogy börtönben ülő polgármesterek ne kaphassanak fizetést közpénzből.

Bán Imre, a VII. kerületi MSZP frakcióvezetője erre reagálva közölte, a VII. kerületi önkormányzat képviselő-testületének nincs hatásköre arra, hogy megvonja a polgármester fizetését. Bán Imre szerint erre a Fidesz jogászai is rájöttek, ezért kezdeményez törvénymódosítást a párt.

A Fidesz vasárnap közölte, hogy Hunvald György VII. kerületi szocialista polgármester számára február 10. óta - amióta nem jár be a munkahelyére - az önkormányzat havi 742.560 forint juttatást adott, vagyis a politikus az előzetes letartóztatása óta eltelt időszakban összesen 5.940.480 forintot keresett.