Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tudja, melyik a leggyakrabban elhangzó hazugság?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A férfiak hazudósabbak, mint a nők - derül ki egy új felmérésből, amely arra is fényt derített, melyik a leggyakrabban elhangzó füllentés.

Hat egy nap, 42 egy hét, 2184 egy év alatt - átlagosan ennyit hazudnak a férfiak. A nők valamivel becsületesebbek, az ő számlájukra naponta három hazugság írható. Az adatok a 20th Century Fox Home Entertainment kutatásából származnak, amelyet a Lie To Me című sorozat első évadának DVD-premierje kapcsán hoztak nyilvánosságra.

A résztvevők válaszaiból kiderült, hogy a nőknél és a férfiaknál is a "nincs semmi baj, jól vagyok" a leggyakoribb hazugság.

Ugyancsak sokszor hallható füllentés az "ó, ez nem új, már régóta megvan, a "nem is volt drága", a "leárazás volt", és a "már úton vagyok".

Richard Newman testbeszéd-szakértő a kutatás kapcsán azt mondta: "A testbeszéd elárulja, ha valaki hazudik, a legtöbben mégsem képesek olvasni a jelekben. Azt gondolják, hogy ha a partner kerüli a szemkontaktust, el akarja titkolni az igazságot, holott ennek épp az ellenkezője igaz. A hazudozók általában mindent megtesznek, hogy meggyőzzenek minket, nyugodtak és figyelik a reakcióinkat."

"Ha valaki megérinti az arcát vagy gyorsan pislog, elárulja magát, de még a világ legfelkészültebb szakértője is csak a hazugságok 85 százalékát tudja kiszűrni a testbeszéd alapján" - tette hozzá.