eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tudja, melyik a leggyakrabban elhangzó hazugság?

A férfiak hazudósabbak, mint a nők - derül ki egy új felmérésből, amely arra is fényt derített, melyik a leggyakrabban elhangzó füllentés.

Hat egy nap, 42 egy hét, 2184 egy év alatt - átlagosan ennyit hazudnak a férfiak. A nők valamivel becsületesebbek, az ő számlájukra naponta három hazugság írható. Az adatok a 20th Century Fox Home Entertainment kutatásából származnak, amelyet a Lie To Me című sorozat első évadának DVD-premierje kapcsán hoztak nyilvánosságra.

A résztvevők válaszaiból kiderült, hogy a nőknél és a férfiaknál is a "nincs semmi baj, jól vagyok" a leggyakoribb hazugság.

Ugyancsak sokszor hallható füllentés az "ó, ez nem új, már régóta megvan, a "nem is volt drága", a "leárazás volt", és a "már úton vagyok".

Richard Newman testbeszéd-szakértő a kutatás kapcsán azt mondta: "A testbeszéd elárulja, ha valaki hazudik, a legtöbben mégsem képesek olvasni a jelekben. Azt gondolják, hogy ha a partner kerüli a szemkontaktust, el akarja titkolni az igazságot, holott ennek épp az ellenkezője igaz. A hazudozók általában mindent megtesznek, hogy meggyőzzenek minket, nyugodtak és figyelik a reakcióinkat."

"Ha valaki megérinti az arcát vagy gyorsan pislog, elárulja magát, de még a világ legfelkészültebb szakértője is csak a hazugságok 85 százalékát tudja kiszűrni a testbeszéd alapján" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×