Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Meddig tud titkot tartani egy nő?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ha titoktartásról van szó, a nők nagy része teljesen megbízhatatlan: a bizalmas információkat általában már 48 órán belül kikotyogják.

A pasi, a férj, a legjobb barát és anyu - ők azok, akiknek a nők a leggyakrabban elmesélik a rájuk bízott titkokat, általában 47 órán és 15 percen belül. Ezt az eredményt hozta az a brit felmérés, amely háromezer, 18 és 65 év közötti nő részvételével készült. Minden tíz megkérdezett közül négy elárulta: bizony képtelen megtartani magának a tudomására jutott bizalmas információkat, függetlenül attól, hogy milyen kényes-e a téma.

"A nők képtelenek titkot tartani, és ez most már hivatalos - foglalta össze a kutatás eredményeit az azt végző cég, a Wines of Chile igazgatója. Michael Cox elmondta: őt is meglepte, hogy a nők milyen rövid ideig tudják csak magukban tartani ezeket az információkat.

"A tény, hogy a nők általában olyanoknak kotyogják el a rájuk bízott titkot, akiknek nincs közük az adott ügyhöz, illetve más társadalmi csoporthoz tartoznak, megnyugtató lehet, igaz azonban az is, hogy míg saját magát tízből kilenc megkérdezett megbízhatónak tartja, mégis kifecsegik ismerőseik bizalmas dolgait" - magyarázta Michael Cox.

A kutatás során az is bizonyítást nyert, hogy az alkohol megoldja a nyelveket: könnyebben kicsúsznak a titkok.

A nők egyébként általában hetente három bizalmas információról hallanak, és azokat legalább egy embernek továbbadják; tízből hárman azért tesznek így, mert "belső kényszer" hajtja őket, míg a felük egyszerűen csak azért fecseg, hogy "elmondja, ami a szívét nyomja". Kétharmaduk úgy vallott: bántja emiatt a lelkiismeret.