eur:
394.03
usd:
364.7
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Meddig tud titkot tartani egy nő?

Ha titoktartásról van szó, a nők nagy része teljesen megbízhatatlan: a bizalmas információkat általában már 48 órán belül kikotyogják.

A pasi, a férj, a legjobb barát és anyu - ők azok, akiknek a nők a leggyakrabban elmesélik a rájuk bízott titkokat, általában 47 órán és 15 percen belül. Ezt az eredményt hozta az a brit felmérés, amely háromezer, 18 és 65 év közötti nő részvételével készült. Minden tíz megkérdezett közül négy elárulta: bizony képtelen megtartani magának a tudomására jutott bizalmas információkat, függetlenül attól, hogy milyen kényes-e a téma.

"A nők képtelenek titkot tartani, és ez most már hivatalos - foglalta össze a kutatás eredményeit az azt végző cég, a Wines of Chile igazgatója. Michael Cox elmondta: őt is meglepte, hogy a nők milyen rövid ideig tudják csak magukban tartani ezeket az információkat.

"A tény, hogy a nők általában olyanoknak kotyogják el a rájuk bízott titkot, akiknek nincs közük az adott ügyhöz, illetve más társadalmi csoporthoz tartoznak, megnyugtató lehet, igaz azonban az is, hogy míg saját magát tízből kilenc megkérdezett megbízhatónak tartja, mégis kifecsegik ismerőseik bizalmas dolgait" - magyarázta Michael Cox.

A kutatás során az is bizonyítást nyert, hogy az alkohol megoldja a nyelveket: könnyebben kicsúsznak a titkok.

A nők egyébként általában hetente három bizalmas információról hallanak, és azokat legalább egy embernek továbbadják; tízből hárman azért tesznek így, mert "belső kényszer" hajtja őket, míg a felük egyszerűen csak azért fecseg, hogy "elmondja, ami a szívét nyomja". Kétharmaduk úgy vallott: bántja emiatt a lelkiismeret.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×