eur:
394.88
usd:
371.88
bux:
66400.29
2024. április 16. kedd Csongor

A Harry Potter-vidámparkban bárki lehet varázsló

Harry Potter témájú vidámpart nyílik jövő tavasszal az egyesült államokbeli Orlandóban. A látványtervek arra engednek következtetni, hogy a látogatók nem fognak csalódni.

Harry Potter Varázslatos Világa - ez lesz a neve annak a vidámparknak, amely témájául J. K. Rowling írónő világsikerű regényfolyama szolgál. Az orlandói parkba ellátogató rajongók számos izgalmas kaland részesei lehetnek majd, részt vehetnek például a Tiltott utazáson, amely a kötetekből készült filmek díszletei közé kalauzolják el őket.

A rajongók beléphetnek Roxfortba, a varázslóképző iskola épületébe is, amelynek tornyai éppen olyan magasnak fognak tűnni, mint a filmekben, a látogatók pedig épp olyan vasútállomáson keresztül juthatnak el a látványosságokig, amilyenről Harry Potternek és társai útnak indultak, hogy kitanulják a bűbájoskodást.

A sikerkönyvek szerzője, J. K. Rowling még nem járt az épülő parkban, az annak otthont adó, a Universal Orlando Resort munkatársai azonban rendszeresen Londonba repülnek, hogy tájékoztassák az írónőt a történésekről. Paul Daurio, a projekt vezetője hangsúlyozta: minden létező technikai újdonságot felhasználnak, hogy a látogatóknak életre szóló élményt szerezzenek.

A Harry Potter-park a Universal harmadik nagy dobása lehet három éven belül: ennek, és a korábban megnyílt, a Simpson család témájára épülő, valamint a Hollywood Rip Ride Rockit nevű élménypark teljes költsége a becslések szerint valahol 275 és 310 millió dollár között van.

Ugyanakkor a terület, amelynek tulajdonjogán az NBC Universal és egy befektetői csoport osztozik, igencsak labilis anyagi helyzetben van, egyelőre ugyanis kérdéses, hogy képes-e megújítani az egymilliárd dolláros, hosszú távú hitelről szóló szerződését, amely jövő áprilisban jár le.

Az illetékesek arra számítanak, hogy a Harry Potter-park hatalmas tömegeket fog megmozgatni, és nemcsak az amerikai, de a brit közönség tetszését is elnyeri majd. Orlandóba már így is Nagy-Britanniából érkezik a legtöbb külföldi turista, évente körülbelül egymillió.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×