Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hitlerrel a biztonságos szexért - videóval!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Adolf Hitlerre emlékeztető férfit mutat be védekezés nélküli szexuális aktus közben az az AIDS veszélyeire figyelmeztető német reklám, amelynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a biztonságos szex jelentőségére.

"Azt kérdeztük magunktól, hogy milyen arcot adhatnánk a vírusnak. Ez az arc azonban semmiképpen sem lehetett kedves" - mondta Dirk Silz, "Az AIDS tömeggyilkos" elnevezésű kampányt kigondoló Das Commitee reklámcég kreatív igazgatója. "A kampány célja az emberek felrázása és, hogy újra a középpontba állítsa az AIDS problémáját, illetve visszaszorítsa a védekezés nélküli szexuális együttlétek egyre növekvő számát" - tette hozzá a reklámszakember.

A hirdetés védekezés nélküli szexuális együttlét elmosódott képsorait mutatja be, amelynek csupán a legvégén ismerhető fel Hitler arca. A kisfilmet "Az AIDS tömeggyilkos" felirat zárja. A reklámot a német televíziók és mozik vetítik majd, de elérhető a www.aids-is-a-mass-murder.com internetes oldalon is.

A Joszif Sztálin és Szaddám Huszein hasonmásainak plakátjait is felvonultató kampány, a Regenbogen (Szivárvány) nevű AIDS-szervezet együttműködésével készült el. A világszerte eddig 30 millió ember halálát okozó betegség naponta mintegy hatezer emberrel végez - derül ki a figyelemfelkeltő akcióból. A második világháborúban körülbelül 60 millió ember lelte halálát - hangsúlyozták összehasonlításképpen a készítők.

A reklámot bírálók szerint ugyanakkor a kampányfilm megbélyegzi a HIV-vírussal fertőzött embereket.