Nézze meg az ejtőernyős horrorisztikus zuhanását!

Infostart
2009. szeptember 1. 08:40
A halálra is felkészült esése közben az az ejtőernyős, aki néhány héttel ezelőtt háromezer métert zuhant, mivel nem nyílt ki az ernyője és a póternyőjével is gondok támadtak. A brit férfi nyaksérüléssel és pár zúzódással megúszta az esetet, most pedig megígérte, többet nem fog repülőből kiugrani.

Először állt a sajtó elé az a brit ejtőernyős, aki augusztus közepén háromezer méter magasról esett a földre. A horrorisztikus zuhanást csodával határos módon túlélő Paul Lewisnak nem nyílt ki az ernyője és a póternyőjével is gondok támadtak, végül egy hangár tetején kötött ki. A 40 éves férfi sisakjára rögzített kamera rögzítette a nem mindennapi képsorokat, a videót ide kattintva tekinthetik meg.

"Nem kiabáltam azt, hogy viszlát anyu, vagy ég veled, apu, csak lenéztem, és nyugodtan annyit mondtam: mindennek vége. Becsuktam a szememet, és minden elsötétült" - idézte fel a zuhanás pillanatait Paul Lewis.

A brit férfi elmondta, 190 kilométer/órás sebességgel zuhant, amikor 1200 méter magasságban észrevette, hogy egy csavarodás miatt nem tudja kinyitni az ernyőt. A férfi elkezdett pörögni a levegőben zuhanás közben, ettől elszédült, a vér a lábába áramlott, és nem érezte az erőt a felső testében.

"Lenéztem a földre, ekkor éreztem először félelmet. Másodperceken belül, 600 méter magasságban elvesztettem az életemet. Visszagondolva örülök, hogy így történt" - fejtette ki.

"Két óráig a tetőn voltam, de nem emlékszem semmire" - mondta Paul Lewis, akinek az életét az mentette meg, hogy nem valamelyik főgerenda felett zuhant a hangár tetejére.

"Nagyon szerencsés ember vagyok" - ismerte el a férfi, aki nyak- és kézsérüléssel, valamint zúzódásokkal úszta meg az esést. Paul Lewis hozzátette: tanult a balesetből, és soha életében nem fog repülőgépekből ejtőernyős ugrást végrehajtani, már el is adta felszerelését.