Nem lett a szülők kedvence a Barack

Infostart
2009. augusztus 28. 20:20
Nem lett túl népszerű az ifjú szülők körében az amerikai elnök keresztneve, ám a first lady és a család két kislányának nevét az ezer legkedveltebb között tartja számon az illetékes hivatal.

A Barack nem, a Michelle, a Malia és a Sasha azonban ott szerepel az ezer legnépszerűbb amerikai keresztnevet összefoglaló listán, amelyet szerdán hozott nyilvánosságra az illetékes hivatal, a Social Security Administration.

Barack Obama elsőszülött lányának neve, a Malia tavaly a 345. legnépszerűbb volt, míg 2007-ben csak a négyszázadikon rangsorolták. Az Obama család kisebbik lányának keresztneve, a Sasha pedig évek óta a 353. hely környékén tanyázik.

Számos név azért vált népszerűvé, mert hírességek viselik, így például a legutóbbi kampányidőszak alatt a Hillary a lista 961. helyéről a 715.-re ugrott. Britney Spears kisfiának nevét, a Jaydent is egyre gyakrabban adják a szülők csemetéiknek, ezt jelzi, hogy immár a 11. legkedveltebb, míg két évvel ezelőtt csupán a 75. volt.

A legtöbb újszülött kislány tavaly az Emma nevet kapta az Egyesült Államokban: a név annyira kedvelt, hogy 2002 óta a lista első kilenc helyének valamelyikét foglalja el. Ez alkalommal az Emilyt váltotta az első pozícióban.

A fiúneveknél a Michaelt 1998-ban az élről letaszító Jacob 2008-ban is a legnépszerűbb volt.