Kábítószeres leszámolás a börtönben

InfoRádió / MTI
2009. augusztus 18. 07:20
Huszonkilenc embert öltek meg vasárnap óta Mexikó északi részében a kábítószeres kartellek közötti leszámolások során, nyolc embert egy Ciudad Juárez-i bárban lőttek agyon - közölték helyi igazságügyi illetékesek.

A főügyészség helyi idő szerint hétfői tájékoztatása szerint legalább hat fegyveres rontott be hétfőre virradóra egy bárba, rohamkarabéllyal sortüzet zúdítottak a tulajdonosra és a feleségére, majd a vendégekre. Nyolc ember meghalt, négyen súlyosan megsebesültek.

Egy egyenruhás kommandó hat emberrel végzett vasárnap délután egy Ciudad Juárez közelében fekvő település egyik házában.

A texasi El Pasóval szemben fekvő Ciudad Juárezben követik el a legtöbb gyilkosságot Mexikóban, itt dúl a leghevesebb harc a drogkartellek között az Egyesült Államokba irányuló kábítószer-csempészet ellenőrzéséért.

2008 januárja óta a drogháborúnak több mint 10 ezer áldozata van Mexikóban, annak ellenére, hogy több mint 36 ezer katonát és rendőrt vonultattak fel országszerte a kábítószer-kereskedők elleni harc jegyében.