Melegeket ment meg az öngyilkosságtól a Harry Potter sztárja

Infostart
2009. augusztus 13. 08:20
Komoly anyagi támogatást ajánlott fel Daniel Radcliffe annak az amerikai jótékonysági szervezetnek, amely segélyvonalat üzemeltet az öngyilkosság gondolatával foglalkozó homoszexuális fiatalok megsegítésére.

A kétségbeesett leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transz-szexuálisok számára üzemeltet 24 órás segélyvonalat a Trevor Project, amelynek az a célja, hogy lebeszélje a telefonálókat az öngyilkosságról.

A Harry Potter húszéves sztárja legutóbb az Attitude című internetes brit melegoldalnak nyilatkozott arról, mennyire megveti a homofóbiát, és reméli, hogy segítségével a segélyvonal munkatársai még több életet menthetnek meg.

A Trevor Projectet az 1994-ben Oscar-díjat nyert kisfilm alkotói hozták létre; a Trevor egy 13 éves meleg fiúról szól, aki öngyilkos akar lenni, mert a barátai elutasítják a mássága miatt.

A segélyvonal mellett a Trevor Project munkatársai internetes oldalt is üzemeltetnek, ahol megválaszolják azoknak a fiataloknak a kérdéseit, akik nincsenek tisztában szexuális orientációjukkal, nemi identitásukkal. Emellett oktatási csomagokkal segítik az iskolai szexuális felvilágosítást.