Ha szexről van szó, a férfiak nem válogatnak

Infostart
2009. augusztus 13. 10:20
A nők még az egyéjszakás kalandnál is jobban megnézik, kivel bújnak ágyba, a férfiaknak viszont mindegy, hogy a partner mennyire vonzó, ha kapható az alkalmi szexre - derült ki egy friss kutatásból.

A nemzetiségtől függ, a férfiak mennyire válogatósak, ha egyéjszakás kalandról van szó: a németek jobban megnézik, kivel kezdenek alkalmi szexuális kapcsolatot, mint az amerikaiak és az olaszok - számoltak be a vizsgálatról a Human Nature című szaklapban a brit Brunel Egyetem pszichológusai.

Achim Schutzwohl és kollégái 400-400 férfi és nő egyetemistát faggattak ki az Egyesült Államokban, Németországban és Olaszországban arról, mennyire fontos a vonzó külső, ha alkalmi partnert választanak. A lehetséges partnereket három kategória valamelyikében kellett elhelyezni: "kissé visszataszító", "némileg vonzó" és a "különlegesen vonzó".

A vonzó külső nem egyformán fontos a nők és a férfiak számára - derült ki. Bár a férfiak is szívesebben fogadják a kissé vagy nagyon vonzó partnert, az sem zavarja őket, ha kissé vagy nagyon visszataszító. Ezzel ellentétben a nők inkább annak mondanak igent, akit nagyon vonzónak találnak - vagyis sokkal igényesebbek még az alkalmi partnert illetően is.