Életmentéssel hálálta meg a kóbor eb, hogy befogadták

Infostart
2009. augusztus 13. 10:00
Kóbor kutya mentette meg egy Down-szindrómás fiú életét az Egyesült Államokban. Az ebre végül rátalált a gazdája, aki a szívszorító történet hallatán úgy döntött, inkább új családjánál hagyja kedvencét.

Szomszédja találta, mégis Yolanda Segovia fogadta be azt a kóbor kutyát, amelyik végül megmentette súlyos beteg fia életét. A nő csupán egyetlen napra vállalta, hogy vigyáz az ebre, amely végül mégis a nyakán maradt. Yolanda maga sem egészséges, néhány éve kétfajta daganatot is találtak a szervezetében, elsőszülöttje, a 21 éves Christian pedig Down-szindrómás, szívbeteg, és átesett már egy veseátültetésen.

Az asszony figyelmeztette kisebbik fiát, a 10 éves Azaiah-t: ne élje bele magát abba, hogy a kutya náluk marad. A szomszéddal plakátokat gyártottak, rajta a négylábú képével és elérhetőségükkel, és kitették a környéken a lámpaoszlopokra, bedobálták a postaládákba, négy nap után azonban még senki sem jelentkezett a kóbor ebért.

A következő napon aztán a kutya, amit Azaiah RaeLee-nek nevezett el, óriási szolgálatot tett Yolandának. Az állat megérezte, hogy Christian rosszul van, és azonnal jelzett: korábban sosem ugatott, akkor azonban őrjöngött, hogy felhívja magára az asszony figyelmét. Amint a szobájába lépett, anyja látta, hogy Christian görcsöl: a fiú orrából és szájából vér fojt. Kezelőorvosa később azt mondta: ha a kutya nem jelez, Christian valószínűleg megfullad.

Másnap egy néhány háztömbnyire lakó férfi, Randy Cliff hívta Yolanda szomszédját, és jelentkezett a kutyáért, azt állítva, hogy ő a gazdája. Az asszony kikérdezte a férfit, elmesélte neki a Yolandáékkal történteket, a meglelt gazdi pedig elmondta, hogy már több mint egy hete kereste kedvencét, aki az Odie névre hallgat.

Azaiah zokogva vette tudomásul, hogy meg kell válnia új barátjától. A búcsúzáskor Randy megpillantotta az ablakban Christiant, majd az öccséhez fordult és megkérdezte: "Õ az, akit megmentett?" A kisfiú bólintott, Randy pedig átadta neki a kutya pórázát. "Talán Odie-nak rátok kellett találnia. Talán meg kellene tartanod" - mondta, és elhajtott.