Kígyóval támadt áldozatára a fiatalokból álló banda

Infostart
2009. augusztus 12. 05:36
Méteres kígyóval támadtak egy tinédzserre a nagy-britanniai Bristolban: az állat a kezén marta meg a gyereket, akire az elkövetők a rendőrség szerint rasszista indokból rontottak rá.

Különös fegyvert, egy kígyót használva támadt rá egy 14 éves, afro-karibi származású fiúra egy banda, a rendőrség szerint rasszista indokból. Az esetnek szemtanúja is volt, egy kilenc esztendős fiúcska, akit nagyon megráztak a történtek. "A barátaimmal játszottunk, amikor egy csapat idősebb fiú odajött hozzánk. Egy jó méteres kígyót löktek Danhez, ami rátekeredett a karjára, mielőtt megharapta volna" - mondta a fiúcska.

A sokkos állapotú Dant, akit megütöttek és a földre szorítottak a támadók, a helyi Frenchay Kórházba vitték, ahol ellátták a sebeit. Az ügyben nyilatkozó nyomozó szerint a fiúnak légzési problémái is voltak, ám valószínűleg nem a kígyómarástól: minden bizonnyal a nagy ijedség miatt kapott nehezebben levegőt.

Valószínű, hogy a fiút egy piton marta meg: a támadás helyszínére érkező rendőrök közül az egyik a telefonján megmutatott neki néhány kígyót, ő pedig felismerni vélte az egyiket. Az essexi Colchester Állatkert hüllőszakértője szerint a Dannek nagy szerencséje, hogy az állat nem az arcába harapott, hiszen, bár mérget nem termel, fogaival nagy darabokat hasíthat ki az emberi húsból.