Hat hónapos börtönbüntetés - egyetlen ásításért

Infostart
2009. augusztus 12. 08:00
Hat hónapos börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy amerikai férfit, mert ásítani merészelt, miközben éppen ismertették az unokatestvére ellen hozott ítéletet. A taláros testüket ugyanis úgy ítélte meg, hogy ezzel készakarva megzavarta az ítélethirdetést.

A 33 éves Clifton Williams az unokatestvére bírósági tárgyalásán vett részt az illinoisi Jolietben. Miközben a rokont éppen két éves felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, Williams egy hatalmasat ásított.

Rosszul tette: Daniel Rozak bíró egyúttal őt is elítélte, méghozzá hat hónapos börtönbüntetésre, amelyből 21 napot mindenképpen le is kell töltenie.

Az ügyészség egyetért az ítélettel. Mint a hivatal szóvivője közölte a Chicago Tribune című napilappal, Williamsé "nem egyszerű ásítás volt - hanem hangos és féktelen kísérlet az eljárás megzavarására" - fogalmazott.

Williams egyébként igazán nem lepődhetett meg, Rozak bíró ugyanis híres-hírhedt arról, hogy keményen megtorolja a bíróság tekintélyének legkisebb megsértését is.

Bár a jolieti hivatalban harmincnál több bíró dolgozik, a hasonló ítéletek több mint egyharmadát Rozak hozta meg 1999 óta.