Kengurukat és nyulakat fejez le az ausztrál sorozatgyilkos

Infostart
2009. augusztus 2. 08:30
Állatokat lemészároló és megcsonkító sorozatgyilkostól rettegnek az ausztráliai Új-Dél-Walesben: az elmúlt két hétben három eltorzított kengurutetemet, két lefejezett papagájt és számos leölt nyulat hagyott maga mögött az elkövető.

A leölt állatokat az elkövető az óceánba vagy a vízpartra dobta. A mészáros után a helyi rendőrség egyik kijelölt nyomozója kutat.

Azért is aggasztó, hogy egyre szaporodnak a tetemek, mert sok sorozatgyilkosról derült ki, hogy korábban állatokat kínoztak. Nem tudjuk, miért, de a későbbi gyilkosok gyakran kegyetlenkednek az állatokkal, gyújtogatnak, és még kilencéves koruk után is az ágyukba vizelnek - magyarázta John Clarke kriminológus.

Az állatok feldarabolása során az elkövető megtanulhatja, hogyan vágja szét és szabaduljon meg a holttestektől. A gyilkos lehet, hogy pszichopata. Ha felnőttről van szó, lehet, hogy embereket is kínoz - folytatta a szakértő.

A kriminológus szerint a rendőrség jól teszi, ha átvizsgál néhány korábban nyitott aktát is a környéken történt erőszakos tettekről, mert az állatkínzók gyakran szexuális bűncselekményeket is elkövetnek, vagy terrorizálják a családjukat.