Bűnös a gyermekét imával gyógyítani próbáló férfi

Infostart
2009. augusztus 2. 09:00
Bűnösnek találta a bíróság azt az amerikai férfit, aki csupán imádkozott kislányáért, ahelyett, hogy orvoshoz vitte volna. A férfi azt remélte, Isten meggyógyítja a gyermekét.

A 11 éves lány cukorbetegségbe halt bele családja Wisconsin állambeli otthonában még tavaly márciusban. Apja és anyja, Dale és Leilani Neumann akár 25 évre is börtönbe kerülhet, amiért nem vitte orvoshoz a gyereket; büntetésükről októberben dönt majd a bíróság.

A tárgyalás során több orvosszakértő is azt hangoztatta: a kislány még ma is élne, ha megfelelő kezelést kap. A 47 éves apa azonban nem vitte kórházba a gyereket, mert bizonyos volt benne, hogy Isten meggyógyítja majd.

"Ha orvoshoz viszem, az orvost Istennél előbbre valónak tartottam volna" - mondta a férfi, aki állítólag azt hitte, hogy a lánya influenzás: nem tudta, mennyire beteg valójában. Ügyvédje szerint az apa meg van győződve afelől, hogy a hittel való gyógyítás működött, és hogy nem követett el bűnt.

Az ügyészek szerint azonban a férfi csak kisebbíteni akarja felelősségét. Úgy vélik: a gyereket mindenképpen kórházba kellett volna vinni, hiszen sem járni, sem beszélni, de még inni és enni sem tudott. A szülők csak akkor hívtak hozzá mentőt, amikor leállt a légzése.