eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Pedofilnak nézték az unokáit fotózó nagymamát

Nem fényképezhette le unokáit egy nagymama egy skóciai uszodában. A gyermekvédelmi törvényre hivatkoztak az uszoda dolgozói.

A 85 éves Sheila Campbell, az ismert rádiós újságíró, Nicky Campbell édesanyja négy - 5 és 10 év közötti - leán yunokájával egy Edinburghhoz közeli uszodába ment, és ott szerette volna megörökíteni a gyerekeket.

"Nem volt a közelben más gyerek, én csak az unokáimat szerettem volna lefényképezni. Mi rossz van ebben? De az uszoda egyik alkalmazottja nem engedte" - mondta el a nagymama.

Sok városban megtiltották a gyerekek fényképezését, mert attól tartanak, hogy akik lefotózzák őket, esetleg pedofilok vagy olyanok, akik üzletelnek a képekkel.

Philip Pullmann brit író, Az Úr sötét anyagai című könyvtrilógia szerzője nemrégiben úgy nyilatkozott, nem vállal több iskolai felolvasást Nagy-Britanniában, mert nem akarja, hogy egy, a feltételezett pedofilokat nyilvántartó adatbank ellenőrizze.

Mindenkinek, aki iskolában kíván "szerepelni", a kormány előírja az ilyen típusú ellenőrzést. 2010 novemberétől 11,3 millió, gyerekekkel és sérült felnőttekkel foglalkozó személynek - köztük tanároknak és önkénteseknek - kell átesnie ilyen átvilágításon.

A korábban tanítóként dolgozó író szerint a kormány túl messzire ment. A szerző a maga részéről megtagadta, hogy olyan rendszer cinkosa legyen, amely úgymond eleve feltételezi az ő bűnösségét.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×