Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pedofilnak nézték az unokáit fotózó nagymamát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem fényképezhette le unokáit egy nagymama egy skóciai uszodában. A gyermekvédelmi törvényre hivatkoztak az uszoda dolgozói.

A 85 éves Sheila Campbell, az ismert rádiós újságíró, Nicky Campbell édesanyja négy - 5 és 10 év közötti - leán yunokájával egy Edinburghhoz közeli uszodába ment, és ott szerette volna megörökíteni a gyerekeket.

"Nem volt a közelben más gyerek, én csak az unokáimat szerettem volna lefényképezni. Mi rossz van ebben? De az uszoda egyik alkalmazottja nem engedte" - mondta el a nagymama.

Sok városban megtiltották a gyerekek fényképezését, mert attól tartanak, hogy akik lefotózzák őket, esetleg pedofilok vagy olyanok, akik üzletelnek a képekkel.

Philip Pullmann brit író, Az Úr sötét anyagai című könyvtrilógia szerzője nemrégiben úgy nyilatkozott, nem vállal több iskolai felolvasást Nagy-Britanniában, mert nem akarja, hogy egy, a feltételezett pedofilokat nyilvántartó adatbank ellenőrizze.

Mindenkinek, aki iskolában kíván "szerepelni", a kormány előírja az ilyen típusú ellenőrzést. 2010 novemberétől 11,3 millió, gyerekekkel és sérült felnőttekkel foglalkozó személynek - köztük tanároknak és önkénteseknek - kell átesnie ilyen átvilágításon.

A korábban tanítóként dolgozó író szerint a kormány túl messzire ment. A szerző a maga részéről megtagadta, hogy olyan rendszer cinkosa legyen, amely úgymond eleve feltételezi az ő bűnösségét.