eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Újabb szavazást nyert a Brian élete

A Brian életét választották a minden idők legellentmondásosabb filmjének a mozirajongók. A Monty Python moziját megjelenésekor több országban betiltották.

A Monty Python 1979-ben forgatott, Brianről, az ácsról szóló komédiáját sokan istenkáromlónak minősítették, és néhány brit városban, nyolc évre Írországban, egy évre pedig Norvégiában be is tiltották. A filmet Svédországban úgy hirdették: annyira vicces, hogy a szomszéd államban be sem mutatták.

Az egyik brit DVD-kölcsönző hálózat, a LOVEFiLM ügyfelei a lista második helyére Stanley Kubrick 1971-es Mechanikus narancsát szavazták be.


A harmadik az 1972-ben készült Wes Craven-mozi, Az utolsó ház balra lett.


A Brian életéhez hasonló filmek sikere azt mutatja, hogy a botrány népszerűsít - kommentálta az eredményt a LOVEFiLM szóvivője, Fliss White.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×