Sokba került Los Angelesnek Michael Jackson búcsúztatása

Infostart
2009. július 9. 08:48
Az eladósodott kaliforniai nagyvárosnak közel másfél millió dollárba került a két hete elhunyt popsztár nyilvános gyászszertartásának megszervezése és lebonyolítása.

Több ezer rendőr az utakon, a szemét összeszedése, közegészségügyi ellátások biztosítása, közlekedés szabályozása - ilyen pluszköltségekkel járt Los Angeles városának Michael Jackson búcsúztatása. Az első becslések szerint a nyilvános szertartás 1,4 millió dollárba, vagyis körülbelül 280 millió forintba került. Közel háromezer rendőr biztosította, hogy a keddi esemény zökkenőmentes legyen - ez Los Angeles rendőri állományának közel harmada.

Elég rosszkor jött a kaliforniai metropolisznak Michael Jackson halála, ugyanis 530 millió dolláros (több mint 100 milliárd forintos) adósságban úszik. Éppen ezért a város vezetése saját honlapján kéri a rajongókat, hogy adományozzanak pénzt, amelyből fedezni lehet a költségeket.

A gond csak az, hogy az oldal, ahol a búcsúztatás hivatalos menetrendjét is közölték, a nagy érdeklődés miatt számtalanszor lefagyott, így sokáig nem tudták fogadni a felajánlásokat.

Idén már volt egy ehhez hason méretű esemény a városban: a Los Angeles Lakers NBA bajnoki címét ünneplő utcai parádéra kétezer rendőrt vezényeltek ki, és közel kétmillió dollárba (400 millió forintba) került az ünneplés. A kiadások nagy részét a csapat és magánszemélyek, valamint cégek felajánlásából fedezték.