Börtönben marad a nagy vonatrabló

InfoRádió / MTI
2009. július 2. 10:54
Õrizetben marad Ronnie Biggs, a legendás brit vonatrabló, miután Jack Straw brit igazságügy-miniszter elutasította a Glasgow-London között közlekedő postavonat ellen 1963-ban elkövetett rablás résztvevőjének feltételes szabadlábra helyezési kérelmét.

Az illetékes brit bíróság júniusban a 79 éves, súlyosan beteg férfi szabadlábra helyezését javasolta, ám a tárcavezető arra hivatkozva utasította el az ajánlást, hogy Briggs "nem tanúsított semmilyen megbánást".

Biggs 1963. augusztus 8-án állította meg hamis tilos jelzéssel a Királyi Posta Londonba tartó értékszállító szerelvényét, amelyről társaival 2,6 millió akkori fontot emelt el; a 120 postazsák tartalma mai pénzben legalább 40 milliót érne.

A banda még a rablás évében lebukott, és Biggs harminc esztendőre szóló beutalóval vonult be a dél-londoni Wandsworth hírhedt börtönébe, ahonnan 1965-ben megszökött. Plasztikai sebészeten esett át, majd Spanyolországban, Ausztráliában és Brazíliában élt. Elszegényedve és betegen 2001-ben úgy döntött, hogy 36 évi bujkálás után feladja magát a brit hatóságoknak.