Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Michel Jackson gazdagsága

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem kell aggódniuk a popsztár örököseinek. Michael Jackson vagyona 2007. március 31-én 236 millió dollárra rúgott. Jelenleg ez a jelentés ad iránymutatást az énekes zavaros pénzügyi helyzetére, bár azóta mind bevételei, mind pedig adósságai nőttek.

Az énekesnek 567,6 millió dolláros vagyona volt befektetésekben. Ebbe a Neverland birtok, részesedése a Sony/ATV Music Publishingban, autók, műkincsek és gyűjtemények tartoztak. A Sony/ATV katalógusba olyan zenei szerzői jogok tartoznak, mint a teljes Beatles-gyűjtemény. A felerészben birtokolt katalógus volt a zenész vagyonának legértékesebb eleme, ami 390,6 millió dollárt ér.

A Neverland birtokot 33 millió dollárra értékelték, míg Jackson autói, régiségei, gyűjteményei és egyéb tárgyai 20 millió dollárt kóstáltak.

A kimutatást készítő washingtoni székhelyű cég, a Thompson, Cobb, Bazilio and Associates szerint két éve az énekes adóssága elérte a 331 millió dollárt, de "könyvelése" így is 236,6 millió dolláros pozitív mérleget mutatott. Az ötoldalas jelentés szerint Jacksonnak mindössze 668 ezer dollárnyi készpénze volt.

A vagyon sorsa egyelőre bizonytalan; egy kedden előkerült, de még be nem mutatott végrendelet szerint Jackson édesanyja és gyermekei között osztotta meg az örökséget.

A 2002-es keltezésű testamentumban John Branca ügyvédet és John McClain zenei producert, közeli barátját jelölte ki végrehajtónak. A két férfi nevében a CNN amerikai hírtelevízió Larry King Live című műsorához eljutatott közlemény hangsúlyozza, hogy Branca és McClain eleget tesz Jackson kívánságainak, és "szívből jövő óhajuk, hogy Michael ügyeit méltósággal és tisztelettel kezeljék".

A szupersztár szülei azonban úgy tudják, fiuk érvényes végrendelet nélkül hunyt el, ezért a gyerekek felügyeleti joga mellett a vagyon kezelését is maguknak követelik. A 79 éves Jackson szülők esélyeit azonban ronthatja, hogy 1999-ben csődbe jutottak. Addigra 24 millió dolláros adósságot halmoztak fel, míg egyetlen vagyonuk egy 290 ezer dollárt érő Las Vegas-i ház volt. A csődeljárás 2007-ben ért véget velük szemben.