Infantilizmus, énzavar, skizofrénia - súlyos személyiségzavarban szenvedhetett Jacko

Infostart
2009. június 26. 18:00
Az egészségmániás Michael Jacksonnak esélye sem volt arra, hogy egészséges életet éljen, mert gyermekkora óta sztár volt. Tragédiáját azonban a látszat ellenére nem ez, hanem egy súlyos gyermekkori - vagy talán vele született - személyiségzavar okozta - mondta az InfoRádió által megkérdezett igazságügyi elmeszakértő. Gaál Katalin olyan infantilis személyiségnek látta az énekest, aki soha nem tudta elfogadni önmagát, és aki gyaníthatóan borderline szindrómában szenvedett.

Infantilis, tehát éretlen személyiség volt, és ez az infantilizmus elsősorban a szexuális életére vonatkozhatott - mondta az InfoRádió által megkérdezett igazságügyi elmeszakértő, aki hozzátette: Michael Jackson valószínűleg nárcisztikus, magamutogató ember lehetett, hiszen ez hozzátartozott a sztárléthez.

Gaál Katalin emlékeztetett: Jacko ötéves korától színpadon állt, nem maradt ideje elfogadni magát. Ráadásul nem normális körülmények között nőtt fel, sztárallűrökkel felruházott embert kellett megformálnia. Mint gyerek számos olyan dologhoz nem juthatott hozzá, amely formálhatta volna a személyiségét.

A szakértő szerint figyelembe kell venni azt is, hogy nagyon vékony volt, így elképzelhető az is, hogy anorexiában szenvedett.

Az infantilizmus, a nárcisztikusság, az énzavar és az esetleges anorexia a borderline személyiségzavarnak felelnek meg, amelyre skizofréniához hasonló jellemvonások is jellemzőek - hangsúlyozta a szakértő, aki szerint a magukat plasztikai műtétek sorozatának alávető embereknél is gyakran ez van a háttérben.

Gaál Katalin azonban hozzátette: Michael Jackson betegségét nem lehet csak a sztárság számlájára írni, hiszen veleszületett személyiségzavarról lehet szó.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást