A postás esete a vérszomjas macskakölyökkel

Infostart
2009. június 23. 08:40
Nem viszik ki a postát egy brit családhoz, ha azok nem fékezik meg vérengző macskájukat. A kölyök ugyanis megtámadta a postást, aki nem mer többé a ház közelébe menni.

A brit királyi posta figyelmeztette a claphami családot, hogy leállíthatja a levelek kihordását, ha nem csinálnak valami Illyvel, a macskakölyökkel, amely megtámadta és összekarmolta a kézbesítőt.

A háziállatok jelentik a legfőbb veszélyforrást a kézbesítők számára - emlékeztette levelében a 65 éves Ken Ridge-t és fiát, Bradleyt Mayo Sanubi hivatalvezető, aki a két férfitől együttműködést kért a postás megvédelmezéséhez.

Egyben figyelmeztette őket, hogy ha a macska még egyszer megtámadja a postást, akkor nem lesz más választása, mint megfontolni a levelek kézbesítésének felfüggesztését.

A két férfi azonban nevetségesnek tartja még a feltételezést is, hogy a macska valóban veszélyt jelentene a postás számára, így egyszerűen figyelmen kívül hagyják a figyelmeztetést.

"Nem voltunk ugyan otthon, amikor az eset történt, de valószínűleg a macska akkor karmolta meg a postás kezét, amikor az bedobta a levelet a ládába. Illy csak egy macskakölyök, nem vadállat, nyilván csak játékból támadott" - nyilatkozta a zöldséges boltot üzemeltető idős férfi.

A királyi posta azonban komolyan veszi a kézbesítőket fenyegető veszélyt. Állítása szerint a postást súlyosan megsebesítette a macska, emiatt orvosi kezelést is igényelt, egyáltalán nem játékról volt tehát szó.