Apák napi ajándéknak szánták a Josef Fritzlről szóló könyvet

Infostart
2009. június 21. 09:50
Angliában éppen apák napjára jelent meg a világ legszörnyűbb apjának tartott Josef Fritzlről szóló könyv, amely nagy felháborodást keltett a szigetországban.

Két brit üzletlánc polcain az apák napjára ajánlott ajándékkönyvek között kezdték árulni a lányát 24 éven át fogva tartó amstetteni rémről szóló könyvet. Az egyik boltban a Josef Fritzl bűnei című művet Dan Brown Angyalok és démonok című bestsellerével együtt hirdetik, és fél áron meg lehet vásárolni.

A bizarr apák napi promóciót mindössze három hónappal azután hirdették meg, hogy Fritzlt életfogytiglani börtönre ítélte a bíróság. A könyvben egyébként, amelyet két újságíró írt, új részletek is olvashatók a megrázó ügy kapcsán. Például az, hogy minden bizonnyal a férfi albérlői hallhatták a bezárt Elisabeth Fritzl és gyerekeinek segélykérő kiáltásait.

Az amstetteni rémként emlegetett Fritzl házában több albérlő is lakott. A Stefanie Marsh és Bojan Pancevski szerzőpáros megkérdezett egy hangmérnököt, aki tesztelte Elisabeth Fritzl a ház pincéjében kialakított cellájának akusztikáját. A szakértő azt állítja, hogy azok, akik a fogvatartottak fölött laktak, szinte biztosan hallhatták a cellából kiszűrődő zajokat: a nyögéseket, a csörömpöléseket, a kopogtatásokat, a kiabálásokat.

Miután több panasz is érkezett a könyvet árusító két üzletlánchoz, a WH Smith-hez, valamint a Tescohoz, az illetékesek úgy döntöttek, hogy leveszik a promóciós állványokról.

Az Egyesült Királyságban és a világ számos pontján június harmadik vasárnapján ünneplik az apák napját.