Anyjának adta ki magát a "briliáns csaló"

Infostart
2009. június 18. 20:40
Összesen 117 ezer dollárt (23 millió forintot) vett fel jogosulatlanul az az amerikai férfi, aki nem jelentette be anyja halálát.

Paróka, vastag smink és női ruha - mindössze ennyire volt szükség Thomas Prusik-Parkinnak, hogy hat éven át megtévessze a hatóságokat. A New York-i férfinak 2003-ban halt meg anyja, Irene, de ő a temetés intézésekor szándékosan hamis adatokat adott meg,

A 49 éves amerikai férfi ezután saját anyjának adta ki magát, így felvette a nyugdíját és a nőnek járó segélyeket, és még jogosítványát is meghosszabbította. Egy hónapban 700 dollár ütötte a markát a csalás révén.

A férfinak bűntársa is akadt Mhilton Rimolo személyében, aki az unokaöccsének adta ki magát, és a hivatalokban segített az "idős nőnek" az ügyintézésében. A csalássorozatnot ezen a héten leleplezték, miután rendőrséghez fordult annak a háznak a tulajdonosa, ahol a férfi anyja is élt.

"Pimaszságát tekintve példátlan ez a csalás" - mondta az ügyész, Charles Hynes. Hozzátette: az elkövető rendkívül okos, terveit pedig briliánsnak tartja.

Az elismerés ellenére Thomas Prusik-Parkin felelni kell tettéért: nagy értékű lopással, hamisítással és összeesküvéssel vádoljk, összesen 25 éves börtönbüntetést is kaphat.