Gyalogosokat terrorizál a madár - nézze meg!

InfoRádió / MTI
2009. június 15. 08:00
Madár tartja félelemben a San Francisco belvárosában sétálókat, az állat elsősorban a kopasz férfiakra utazik.

"Rászállt a fejemre, és csőrével kétszer is belecsípett a fejembe" - számolt be feldúltan a váratlan égi támadásról a madár egyik áldozata. A nyugati parti nagyváros pénzügyi negyedében szokásos útvonalán haladó üzletember csak egy annak a fekete madárnak a számos áldozata közül, amely napok óta gyalogosokat terrorizál.

"Engem még nem kapott el, de hat vagy hét kollégámra már rátámadt" - mondta egy befektetési bankárként dolgozó nő, aki a "veszélyzónába" érve üzletasszonyi méltóságát levetkőzve a házfalakhoz lapulva haladt az az úton. "Mindannyian kiborultak, és szerintük olyan volt, mint egy jelenet a Madarakból" - tette hozzá Phyllis Greenley.


A hitchcocki klasszikustól eltérően a San Franciscó-i támadásokban még nem folyt vér, a madár áldozatai megúszták kisebb sérülésekkel. A madár magányos elkövetőként három méteres magasságból, egy eresz alól indítja meg támadásait. Az eresz azzal a fával szemközt található, amelynek lombjai között a fiókáit nevelgeti. Aki túl közel sétál a fához, megkapja a magáét.

San Francisco lakosai számára igazi show műsorrá vált a madártámadás, biztonságos távolságból az utca túloldalán naponta több száz kíváncsiskodó gyűlik össze, hogy végignézze a fejsértő berepülést. A madárnak akad áldozata bőven, mint az egyik bámészkodó megjegyezte, a legtöbben gyanútlanul belesétálnak a csapdába. "A kopasz férfiak a legkívánatosabbak számára" - állította az egyik szemlélődő.