Kiderült, ki volt a titokzatos "elefántangyal"

Infostart
2009. március 29. 10:00
Úgy élte túl a világháborút egy elefánt Belfastban, hogy éjszakánként egy asszony házának kertjében lakott a város északi részében. Most fény derült rá, ki is volt a titokzatos "elefántangyal".

A belfasti állatkertnek sikerült azonosítania azt a nőt, aki gondozta az egyik elefántjukat a második világháború alatt. Sheilát, a kiselefántot ugyanis Belfast 1941-es ostromakor kiköltöztették az állatkertből.

A szemcsés fotók, amelyeket aközben készítettek, miközben épp ivott egy vödörből egy vörös téglaház kertjében, azt bizonyítják, hogy Sheila menedéket talált valakinél.

Az "elefántangyal" Denise Austin volt. Sajnos 1997-ben meghalt, a rejtélyt egy rokona, pontosabban másodunokatestvére, David Ramsey fejtette meg. Mint mondta, Denise kissé excentrikus volt, és egy egzotikus házban lakott Észak-Belfastban.

Az elefánt napközben az állatkertben volt, éjjel viszont Denise kertjében lakott. Minden este hazasétált vele, és minden reggel visszavitte az állatkertbe. Sheila így szerencsésen túlélte a bombázást. Sok állatot viszont megöltek, mivel attól tartottak, kiszabadulnak a bombázások miatt, és feldúlják a várost.