Stephen Colbert-szárny a nemzetközi űrállomáson?

Infostart
2009. március 25. 09:00
A magyar közigazgatás után a NASA-nak is meggyűlt a baja Stephen Colbert amerikai humoristával és rajongóival, akik ezúttal a nemzetközi űrállomás egyik új helyiségét neveznék el kedvencükről.

Ha az Amerikai Űrkutatási Hivatal nem tartotta volna fenn magának a jogot, hogy felülbírálja az online szavazás eredményét, a nemzetközi űrállomás új helyiségének a Colbert nevet kellene adnia.

A NASA ott hibázott, hogy nyílt voksolást hirdetett, így a szavazók maguk is tehettek javaslatokat. Miután Stephen Colbert műsorában, a The Colbert Reportban erre felhívta rajongói figyelmét, azok elárasztották a hivatal honlapját.

A Colbert névre az 1,2 millióból 230 539 szavazat érkezett, míg a NASA által javasolt legnépszerűbb javaslat, a Serenity ennél negyvenezerrel kevesebbet kapott.

Stephen Colbert-ről Magyarországon a legtöbben talán az M0-ás új hídjának kapcsán hallottak. A hidat eredetileg szavazás útján akarták elnevezni az illetékesek, a humorista pedig mindkét fordulót megnyerte, miután felszólította nézőit, hogy voksoljanak.

A The Colbert Reportban Magyarország washingtoni nagykövete, Simonyi András is szerepelt vendégként: ő adta át a humoristának a szavazások végeredményéről szóló hivatalos értesítést.