Egy afrikai asszony gyermekét szoptatta Salma Hayek

Infostart
2009. február 12. 09:53
A tetanusz ellen kampányolt Salma Hayek Sierra Leonéban. Az úton találkozott egy asszonnyal, akinek elapadt anyateje, ezért nem tudta táplálni újszülött gyermekét. Így aztán helyette a színésznő szoptatta a kicsit.

Salma Hayek igencsak megdöbbent egy Sierra Leone-i asszony helyzetén, aki már arra is képtelen volt, hogy szoptassa újszülöttjét. A színésznő maga vette át a gyermek szoptatását.

Az esetet egy amerikai tévéműsor, a Nightline kamerája rögzítette, a stáb elkísérte útjára a színésznőt. A felvételeket leadta műsorában és a YouTube videómegosztó portálra is feltette.

A 42 éves Hayek, aki saját lányát is nevelgeti, azért vette át az újszülött szoptatását, mert édesanyja teje elapadt.

" A csecsemő egészséges, de anyjának nincs teje. Így aztán a kisfiú igencsak éhes volt. Valentinát, a lányomat mostanában szoktatom le az anyatejről. Viszont még sok tejem van, így átvettem a gyermek etetését. Látnotok kellett volna a szemét! Azonnal abbahagyta a sírást" - mesélte lelkesen a színésznő.

A színésznő szeptemberben járt a nyugat-afrikai államban, egy tetanusz elleni kampány keretében - az országban ugyanis a leggyakoribb halálokok közt szerepel ez a betegség.