Hogyan manipulálják a Vogue címlapfotóit?

Infostart
2009. január 28. 13:00
A Vouge magazin boszorkánykonyháját mutatja be egy új dokumentumfilm, a The September Issue (A szeptemberi kiadás). Kiderül, miként retusálják a címlapfotókat. Sienna Miller képét például két fotóból montírozták össze.

Túlságosan jóízűnek találta Sienna Miller mosolyát a Vouge magazin szerkesztője, Anna Wintour, ezért retusálták a címlapfotót. A történetet a The September Issue című dokumentumfilm közli, ami lerántja a leplet arról, miként szerkesztik a népszerű magazint.

A szerkesztőség, úgy tűnik, igencsak kétségbeesett a címlapsztár fotójának láttán, amelyeket egy világszerte elismert olasz fotós, Mario Testino készített. Végül a problémát úgy oldották meg, hogy összemontíroztak két fotót - az egyikről a modell testét, a másikról a fejét.

Mint azt a film egyik nézője megjegyezte: Sienna biztos rosszul volt, amikor meglátta a címlapot. Arra is utalást tettek, hogy le kellene vágni a haját. A Vouge magazinnál úgy vélekednek, a retusálás nem személyes okokból történt. Mint mondják, hogy megbíznak benne, azt az is mutatja, hogy a legfontosabb, a szeptemberi szám címlapjára tették Sienna Miller fotóit.

A modell sajtósai annyit közöltek: Sienna Miller az első, aki beismeri, mindig retusáltak a fotói, hiszen senki sem tökéletes.